De aardappelen in dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel: ze zijn klaar voor gebruik en je schuift ze zo de oven in samen met de bospeen. De zachte schelvis serveer je met een frisse saus van yoghurt en bosui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelpartjes
200 gram
Wortel
2 stuk(s)
Bosui
3 el
Volle yoghurt
1 stuk(s)
Schelvisfilet
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 el
Roomboter
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes over één helft van een bakplaat met bakpapier. Houd de andere helft vrij voor de bospeen. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten.
Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur (zie tip). Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie en 1/3 van de bosui in een kom.
Besprenkel de bospeen en de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen 15 – 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren (zie tip).
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut op middelhoog vuur.
Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier. Bak de schelvis bij de bosui in de koekenpan 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de schelvis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bospeen en aardappelpartjes over de borden en serveer met de schelvis en bosui-yoghurtsaus.