Feestelijke runderlende met geroosterde krieltjes en knolselderijcreme
met honing-mosterdsaus en little gem
Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
500 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Runderlende
⅔ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
495 gram
Knolselderij
(Bevat Selderij)
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Little gem
10 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
2 tl
Suiker
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Mosterd
1 el
Bruine basterdsuiker
2 el
Honing
4 el
Rodewijnazijn
1 el
Olijfolie
3 el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Haal de runderlende alvast uit de koelkast om op temperatuur te komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven.
- Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl suiker per persoon, de rodewijnazijn en een snuf zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.
- Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant, haal de runderlende uit de pan en leg in een ovenschaal.
- Zet de koekenpan met het bakvet terug op het vuur en bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten.
- Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 6 minuten of schroei iets langer dicht.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
- Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of tot de knolselderij gaar is.
- Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
- Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn.
- Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.
- Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal
- Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem.
- Garneer de crème met de bieslook.
- Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.