Feestelijke runderlende met geroosterde krieltjes en knolselderijcreme
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke runderlende met geroosterde krieltjes en knolselderijcreme

Feestelijke runderlende met geroosterde krieltjes en knolselderijcreme

met honing-mosterdsaus en little gem

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Entrecote

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

250 gram

Knolselder

(Bevat Selderij)

15 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Mosterd

½ el

Bruine basterdsuiker

1 el

Honing

2 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)983 kcal
Energie (kJ)4112 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten92.2 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels20.4 g
Eiwitten54.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Staafmixer
Grillpan of koekenpan
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de runderlende alvast uit de koelkast om op temperatuur te komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven.
  • Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl suiker per persoon, de rodewijnazijn en een snuf zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.

Runderlende bereiden
2
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant, haal de runderlende uit de pan en leg in een ovenschaal.
  • Zet de koekenpan met het bakvet terug op het vuur en bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten.
  • Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 6 minuten of schroei iets langer dicht.

Puree maken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of tot de knolselderij gaar is.
  • Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Little gem bakken
4
  • Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
Snijden
5
  • Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn.
  • Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.
Serveren
6
  • Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal
  • Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem.
  • Garneer de crème met de bieslook.
  • Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.