topBanner
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade

Lees meer

Het is Veggieweek bij ons! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

85 gram

Witte langgraanrijst

150 gram

Pompoenblokjes

200 gram

Spinazie

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3829 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Weeg de rijst af en kook de rijst, in 12 - 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 – 3 minuten stoven. Voeg 2/3 van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.

4

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met de groenten. Verhit het geheel 2 minuten. Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen. Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.

5

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Voeg vervolgens de rest van de spinazie toe aan de saladekom. Meng de spinazie vlak voor serveren met de citroenolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade