
Eenpanspasta kip Alfredo
met courgette en geraspte kaas
Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Soja)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
1 stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
¾ el
Olijfolie
200 ml
Kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de kippenbouillon, culinaire room, penne en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
- Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de courgette toe en roer door (zie Tip).
- Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe aan de pan en roer door.
Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en laat de saus iets langer reduceren zonder deksel.
- Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?