Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en avocado en aubergine als extra

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

10 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3700 kJ
Vetten66.3 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten31.9 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in halve plakken.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
  • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Halloumi bakken
3
  • Verhit een derde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de slamix en zonnebloempitten doorheen.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat, avocado, aubergine en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de gekaramelliseerde ui.
  • Meng de overige groenten door de sla en serveer ernaast..