HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDouble Veggie Kip Empanada Met Cheddar
topBanner
Double veggie - Kip-empanada met cheddar

Double veggie - Kip-empanada met cheddar

met extra portie salade van avocado, mais en gemengde sla

Extra Groente
Lees meer

Voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voor het bakken in met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

220 gram

Kipfiletblokjes

½

Tomatenpuree

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Avocado

140 gram

Maïs in blik

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(BevatGluten, TarweKan bevattenMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2529 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Energie (kJ)2529 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten50.29 g
Vetten50.29 g
waarvan verzadigd10.8 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten24.51 g
Koolhydraten24.51 g
waarvan suikers18.0 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9.48 g
Vezels9.48 g
Eiwitten9.87 g
Eiwitten9.87 g
Zout0.8 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. 

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Snijd ondertussen grote kipfiletstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de kip toe en bak 3 – 4 minuten.

3

Voeg per persoon 1/4 kuipje tomatenpuree en 3 el water toe aan de kip. Laat de kip, afgedekt, 16 – 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. De kip is klaar als je de stukjes met de bolle kant van een lepel gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen.

4

Snijd ondertussen de tomaat door de helft en daarna in halve maantjes. Snijd de avocado in blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd zowel de blaadjes als de steeltjes van de koriander fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de tomaten, mais, salademix en koriander met de dressing. Garneer met de stukjes avocado.

5

Meng de cheddar door de kip. Snijd per persoon 1/3 van de bladerdeegrol en leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het kipmengsel aan één kant van het bladerdeeg en vouw de andere kant van het bladerdeeg eroverheen, zodat je een rechthoekige empanada overhoudt. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada 10 – 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

6

Serveer de empanada met de salade. 

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!