Skip to main content
Zalm met kruidige couscous
Zalm met kruidige couscous

Zalm met kruidige couscous

met Afrikaanse kruiden en veldsla

4.3
(718)

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergenen:
Vis
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

30 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

100 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3599 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers27.8 g
Vezels12.6 g
Eiwitten31 g
Zout1.5 g
Potassium146.4 mg
Calcium51.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de couscous. Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Voeg de helft van de Afrikaanse kruidenmix toe en roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.

Wortel bakken
2

Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
3

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de vis en ui toe en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Meng ondertussen in een kleine kom de overige Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de vis om, verdeel de kruidenhoning over de vis en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg een scheutje water toe als je de saus te dik vindt en laat 1 minuut indikken.

Couscous afmaken
4

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de appelsien, verse kruiden en couscous toe aan de pan met wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn en 1/2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de vis erop. Besprenkel met de honingsaus uit de pan. Garneer het gerecht met de mayonaisedressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders