Courgettepasta met romige kruidenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.1 g
Eiwitten25.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in een pot water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp.
  • Halveer de tomaten.
Bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelmatig vuur en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten.
Mengen
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de belegen kaas met de roomkaas en de basilicumcrème.
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Maak ondertussen in een andere kleine kom een garnering door de overige belegen kaas, de walnootstukjes en het basilicum te mengen. Bewaar apart.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, het kruidenroomkaasmengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de mengeling van kaas, walnootstukjes en het basilicum.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.