Chocoladecake met banaan en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocoladecake met banaan en pinda's

Chocoladecake met banaan en pinda's

+/- 10 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅖ stuk(s)

Banaan

8 gram

Gezouten pinda's

80 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Noten, Sesamzaad, Eieren)

⅖ stuk(s)

Ei

⅖ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

15 ml

Water

8 gram

[Plantaardige] boter

⅕ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)299 kcal
Energie (kJ)1252 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers25 g
Vezels2.1 g
Eiwitten5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Grote kom
Mixer
Mixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg 40 gram af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd 2 bananen in plakjes. Hak de pinda's grof.
  • Bekleed een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een ovenschaal van ongeveer de gelijke afmeting.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom met een (hand)mixer de cakemix met 80 ml water, de boter, 2 eieren en de pindakaas tot een egaal beslag.
  • Voeg de helft van de pindastukjes en de helft van de banaan toe en schep met een lepel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de ronde taartvorm met bakpapier.
Bakken
3
  • Leg de rest van banaanplakjes bovenop en duw ze lichtjes in het beslag. Bestrooi met de rest van de pinda's.
  • Bak de chocoladecake 25 - 30 minuten in de oven (zie Tip).
  • Meng intussen in een kleine kom de crème fraîche met 1 el suiker. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Bak de cake niet helemaal droog, het is lekker wanneer het nog smeuig is vanbinnen.

Serveren
4
  • Controleer met een satéprikker of de chocoladecake gaar is. Is het beslag nog te vloeibaar? Bak de cake dan nog enkele minuten.
  • Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken.
  • Serveer elk stuk taart met een lepel crème fraîche.