Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met pestokrieltjes en een gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten38.3 g
waarvan suikers6 g
Vezels8.1 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Cuire la saucisse
1

Faites chauffer l’huile d’olive dans la poêle et dorer la saucisse de porc 2 à 3minutes à feu moyen de tous les côtés.Portez une grande quantité d’eau à ébullition pour les grenailles et faites-les cuire 8 minutes à couvert. Égouttez-les. Couvrez la poêle contenant la saucisse et poursuivez la cuisson 8-10minutes à feu moyen-doux, en la retournant régulièrement.

Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg ook dan de pesto in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Préparer la salade
2

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec de la moutarde, du vinaigre de vin blanc et de l’huile d’olive extra vierge.Détaillez le poivron jaune et la tomate à chair ferme en cubes. Mélangez la salade, le poivron jaune et la tomate à chair ferme à la vinaigrette dans le saladier, puis salez et poivrez.

Ajouter les grenailles
3

Disposez la saucisse sur des assiettes. Placez les grenailles dans la poêle contenant la saucisse de porc et ajoutez le pesto dessus. Salez et poivrez selon votre goût.

Servir
4

Servez les grenailles au pesto sur les assiettes avec la saucisse de porc. Accompagnez de la salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.