Mexicaanse chili met bier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse chili met bier

Mexicaanse chili met bier

Avec des épices parfumées

Dit gerecht is extra spannend doordat je er H41-bier aan toevoegt. De combinatie van het bier met de geurige specerijen, zoals komijn en kaneel, geven dit gerecht een bijzondere twist. Wil je meer weten over het biertje die je gebruikt? Kijk dan in ons magazine van deze maand.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

¼ blik(ken)

Bonen

100 gram

Rundergehakt

½ tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Heineken H41-bier (flesje)

(Bevat Sulfiet, Gluten)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3469 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels11 g
Eiwitten53 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snipper de ui
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Snijd de rode peper fijn
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm en laat de zwarte bonen uitlekken.

Voeg de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in ongeveer 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui, knoflook en rode peper toe. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut op hoog vuur.

Blus af met het bier en laat koken
4

Blus de groenten en het rundergehakt af met het bier en laat al roerende 2 minuten koken op middelhoog vuur.

Voeg de zwarte bonen toe
5

Voeg de zwarte bonen, honing en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de chili
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de chili.