Skip to main content
Mexicaanse chili met bier
Mexicaanse chili met bier

Mexicaanse chili met bier

Avec des épices parfumées

Dit gerecht is extra spannend doordat je er H41-bier aan toevoegt. De combinatie van het bier met de geurige specerijen, zoals komijn en kaneel, geven dit gerecht een bijzondere twist. Wil je meer weten over het biertje die je gebruikt? Kijk dan in ons magazine van deze maand.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

¼ blik(ken)

Bonen

100 gram

Rundergehakt

½ tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Heineken H41-bier (flesje)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3469 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels11 g
Eiwitten53 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snipper de ui
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Snijd de rode peper fijn
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm en laat de zwarte bonen uitlekken.

Voeg de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in ongeveer 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui, knoflook en rode peper toe. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut op hoog vuur.

Blus af met het bier en laat koken
4

Blus de groenten en het rundergehakt af met het bier en laat al roerende 2 minuten koken op middelhoog vuur.

Voeg de zwarte bonen toe
5

Voeg de zwarte bonen, honing en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de chili
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de chili.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes