Skip to main content
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade

4.3
(154)

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een appelsien?

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ head

Botersla

50 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Witte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3837 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten84.3 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten35.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot het goudbruin kleurt.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en paprikareepjes 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los.
  • Blus af met witte balsamicoazijn en de sojasaus (zie Tip). 

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan minder sojasaus of laat achterwege.

Salade maken
3
  • Voeg de tomatenpuree, suiker, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en het water toe aan de pan. Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot het water verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en schep goed om.
Serveren
4
  • Snijd het brood open.
  • Beleg met de kipvulling en bestrooi met de geraspte kaas. 
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders