Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Deze burger is gemaakt van 100% Maas-Rijn-IJsselrund. De cheddar die je gebruikt, komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaken van de rode ui en tomaat. Deze tomatensoort, vleestomaat, is heel stevig doordat hij meer 'kamers' heeft dan bijvoorbeeld een trostomaat.

Labels:Original
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)SesamzaadGlutenbevattende granenMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Nicola aardappelen

2 stuks

Volkoren mini hamburgerbollen

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Glutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Vleestomaat

½ stuks

Botersla (krop)

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Hamburger (rund)

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)4071 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan.

5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.