Cheeseburger met tomaat en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

Deze burger is gemaakt van 100% Maas-Rijn-IJsselrund. De cheddar die je gebruikt, komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaken van de rode ui en tomaat. Deze tomatensoort, vleestomaat, is heel stevig doordat hij meer 'kamers' heeft dan bijvoorbeeld een trostomaat.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

¼ stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Runderburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4071 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Ui bakken
3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

Hamburger bakken
4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan.

Burgers bouwen
5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.