Cheeseburger met tomaat en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

Cheddar komt oorspronkelijk uit het dorpje Cheddar in het Engelse Somerset. Wereldwijd is het een van de populairste harde kazen en het wordt nu dan ook op veel meer plekken gemaakt. De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de hartige burger. Het vlees is gekruid met cayennepeper, nootmuskaat en peterselie.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

¼ head

Botersla

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Ui bakken
3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

Hamburger bakken
4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan om doorgaren te voorkomen.

Burgers bouwen
5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.