HelloFresh
topBanner
Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

Lees meer

Cheddar komt oorspronkelijk uit het dorpje Cheddar in het Engelse Somerset. Wereldwijd is het een van de populairste harde kazen en het wordt nu dan ook op veel meer plekken gemaakt. De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de hartige burger. Het vlees is gekruid met cayennepeper, nootmuskaat en peterselie.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

250 g

Roseval aardappelen

1 stuks

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuks

Rode ui

½ stuks

Vleestomaat

¼ head

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Duitse biefstuk

15 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan om doorgaren te voorkomen.

5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.