Skip to main content
Groenteburger met wortel en ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groenteburger met wortel en ravigotesaus

Groenteburger met wortel en ravigotesaus

Met kappertjes en augurk

Zelf burgers maken is hartstikke makkelijk, zeker met het groentedeeg dat je van ons krijgt. Maak voor het draaien van de burgers je handen nat onder de koude kraan, zo plakt het deeg minder.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Groenteburgerdeeg

(Bevat: Gluten, Soja, Selderij)

50 gram

Gesneden peen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

¼ stuk(s)

Botersla

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Ei, Mosterd)

40 gram

Kappertjes en gesneden augurken

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels12 g
Eiwitten13 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Bataat snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Snijd de rode ui in ringen.

Bataat in de oven
2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om. Zorg dat er nog ruimte over is in de oven voor een rooster met de broodjes die later meegebakken worden.

Burgers maken
3

Meng ondertussen het groenteburgerdeeg met ¼ van de peen in een kom. Maak per persoon 1 stevige burger (zie tip en intro). Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak beide zijden van de burgers op hoog vuur in 2 – 3 minuten aan. Verlaag het vuur en bak de burgers op middelhoog vuur nog 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.

Peen en ui bakken
4

Verhit ondertussen in een andere koekenpan de overige roomboter en bak de rode ui met de overige peen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Broodjes en salade
5

Leg de burgerbroodjes op een rooster, schuif bij de bataat in de oven en bak de laatste 5 minuten mee. Haal ondertussen de bladeren los van de slakrop en meng de sla met de gebakken peen, ui en de helft van de ravigotesaus.

Serveren
6

Leg de burgers op de broodjes en verdeel de bataat en de salade over de borden. Serveer de kappertjes en augurken en de overige ravigotesaus apart, zodat iedereen deze naar eigen smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken patatjes
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade