Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode ui
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Le Burger van de Vegetarische Slager®
(Bevat: Gerst, Soja, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Ei, Haver, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Ei, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Gluten, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomaat en de knoflook met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.
Meng de overige slamix met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.