Skip to main content
Burger deluxe met aardappeltjes
Burger deluxe met aardappeltjes

Burger deluxe met aardappeltjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Je hebt gewone burgers en je hebt deluxe burgers - of kunnen we beter zeggen burgertorens? Dit gerecht vraagt om flink wat bouwvaardigheden, het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Egg
Senf
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Uova, Schalenfrüchte, Lupine, Sesamsamen, Latte, Soja)

1 stuk(s)

Mesclun

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

¼ jar

Kappertjes en gesneden augurken

40 gram

Mayonaise

(Bevat: Egg, Senf)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Honing

½ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat: Milk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5217 kJ
Energie (kcal)1247 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels10 g
Eiwitten51 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie of boter, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Breek de helft van het ontbijtspek in kleine stukken. Voeg de little gem, de mini-romatomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de rode ui erop. Bedek met het gebakken ei en het overige ontbijtspek. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla