Skip to main content
Bulgursalade met gegrilde groenten
Bulgursalade met gegrilde groenten

Bulgursalade met gegrilde groenten

met honing-geitenkaasbolletjes en pompoenpitten

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gerst?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Bulgur

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse munt

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2467 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels19.4 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g
Potassium96.3 mg
Calcium39.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in dezelfde grote kom met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.

Dressing maken
2

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Bulgur bereiden
3

Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met de gemalen komijnzaad per persoon in een pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

 

Salade voorbereiden
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de tomaat en verse munt met de slamix in een saladekom.

Salade afmaken
5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Orzo met rundergehakt in köftekruiden

Orzo met rundergehakt in köftekruiden

met mascarpone, paprika en prei
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas
NL: Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen BE: Wortel-preistoemp met spekjes en gehaktballen

NL: Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen BE: Wortel-preistoemp met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes
Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse kruiden
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes