HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgogi Pulled Pork Taco
topBanner
Bulgogi pulled pork taco

Bulgogi pulled pork taco

met soja-sambal aardappelsalade en koolsla

Wereldkeuken
Lees meer

Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees, op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!

Allergenen:GlutenTarweSojaSesamzaadGlutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Pulled pork

1 zakje(s)

Bulgogi saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Babymais

200 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Avocado

8 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Biologische limoen

10 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

400 gram

Roseval aardappelen

4 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

½ tl

Sambal

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5340 kJ
Energie (kcal)1276 kcal
Vetten73.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels15 g
Eiwitten33 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Rasp
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, 1 tl sesamolie en een snuf zout. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe. Bewaar de rest van de koriander voor de garnering. Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de pulled pork en 1/2 zakje bulgogisaus per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de saus is ingekookt.

4

Verhit nog een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Grill de babymais 8 - 10 minuten. Druk goed aan met een spatel. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon: 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1 el water met de mayonaise.

5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 tl sambal en de helft van de limoenmayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en voeg toe aan de aardappelen.

6

Verdeel de pulled pork en de helft van de koolsla over de mini-tortilla's. Leg de gegrilde babymais en avocado erop en garneer met de overige limoenmayonaise en koriander. Serveer met de Aziatische aardappelen en de rest van de koolsla.