Skip to main content
Broodje smos

Broodje smos

2 porties | met ham, ei, komkommer en tomaat

4.4
(22)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Mosterd
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

40 gram

Mesclun

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

4 plak(ken)

Achterham

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout2.5 g
Potassium91.7 mg
Calcium4.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Steelpan
Kom

Instructies

1

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de demi-baguettes 6 - 8 minuten. Laat afkoelen voordat je de baguettes doormidden snijdt.
  • Breng ruim water in een steelpan aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, het ei voorzichtig toe en kook het ei in 5 - 7 minuten zacht. Spoel het ei daarna kort met koud water. 
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd  in kleine blokjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Pel de eieren en snijd in hapklare stukjes.
3
  • Meng de komkommer, tomaat en eieren met de mayonaise in een kom.
  • Voeg mosterd naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het brood in de lengte open.
  • voeg de ham, “smossalade” en sla toe en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders