In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Rode ui
30 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)200 gram
Rodekool, witte kool en wortel
2 stuk(s)
Wit tarwebroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Sesam, Lupine)2 tl
BBQ rub
200 gram
Pulled pork
40 gram
Rucola en veldsla
30 gram
Gesneden jalapeño's
50 gram
Aioli
(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Wittewijnazijn
2 tl
Extra vierge olijfolie
3 el
Zwarte balsamicoazijn
100 ml
Runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.