topBanner
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade

Lees meer

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)VisEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse dille

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2808 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.

2

Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.

3

Snijd 4 plakken per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing en de rode ui. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucola en veldsla met de komkommer en rode ui in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.

6

Beleg de broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.