Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur

Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur

Avec une vinaigrette au persil et à la menthe

De jongens van Brandt & Levie hebben de varkensworst dit keer smaakvol gekruid met knoflook en marjoraan. Marjoraan is een kruid dat veel wordt gebruikt in de Spaanse en Italiaanse keuken en heeft een lichte, bittere smaak.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

65 gram

Rode cherrytomaten

4 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

¼ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3322 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels30 g
Eiwitten22 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Grote kom
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 70 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de varkensworst, afgedekt, 8 - 10 minuten rondom. Haal daarna uit de pan en houd, ingepakt in aluminiumfolie, warm in de oven. Bewaar de pan met het bakvet van de worst voor stap 5.

3

Voeg ondertussen de bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur droog. Schep tussendoor een keer om en voeg eventeel extra water toe als het te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

5

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en aubergine, afgedekt, in 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut het korianderzaad en de kaneel toe en breng op smaak met peper & zout.

6

Meng ondertussen in een hoge kom de munt, het grootste deel van de krulpeterselie, de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een grove dressing.

7

Voeg de bulgur en cherrytomaten toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Schep de peterselie-muntdressing erdoor en verdeel over de borden. Serveer met de varkensworst en garneer met de overige krulpeterselie.