HelloFresh
topBanner
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel

Herfstheld
Lees meer

Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.

Labels:Balans
Allergenen:VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

150 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Krieltjes

3 tl

Italiaanse kruiden

200 g

Wortel

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2615 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Diep bord
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm groot.

2

Kook de krieltjes en wortelblokjes 6 - 8 minuten. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten.

3

Giet de wortel en krieltjes af en meng in een grote kom met de pompoenblokjes, rode ui, knoflook, het gerookte paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Meng in een diep bord de panko met de Italiaanse kruiden en voeg er flink wat peper en zout aan toe. Giet 1/2 el olijfolie per persoon in een ander diep bord en leg de zalm hierin; zorg dat de zalm goed bedekt is met de olie. Haal de zalm vervolgens door de gekruide panko, totdat hij volledig bedekt is.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de zalm 1 - 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je de zalm graag eet.

6

Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Leg op ieder bord een knapperige zalmmoot.