Knapperige zalm met pompoen uit de oven
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Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel

Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Pompoenblokjes

0.99 tl

Gerookt paprikapoeder

15 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Zalmfilet

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)625 kcal
Energie (kJ)2615 kJ
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200degrés. Dans la casserole, portez une bonne quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel. Taillez les carottes en morceaux de 1cm maximum.

Cuire à l'eau
2

Faites cuire les grenailles et les carottes 6 à 8minutes. Pendant ce temps, émincez ou écrasez l’ail. Taillez l’oignon rouge en quartiers.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling en de werking van bepaalde hormonen.

Mélanger les légumes
3

Égouttez les grenailles et les carottes et, dans le grand bol, mélangez-les avec les morceaux de courge, l’oignon rouge, l’ail, le paprika fumé et 1/2cs d’huile d’olive par personne. Salez et poivrez. Disposez les légumes et les grenailles sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez 20 à 25minutes.

Paner le saumon
4

Dans une assiette creuse, mélangez la chapelure avec les épices italiennes, puis salez et poivrez généreusement. Dans une autre assiette creuse, versez 1/2cs d’huile d’olive par personne et plongez-y le saumon, en veillant à ce qu’il soit bien recouvert d’huile. Passez le saumon dans la chapelure, jusqu’à l’en recouvrir totalement.

Cuire le saumon
5

Dans la poêle, faites chauffer 1/2cs d’huile de tournesol par personne et cuire le saumon 1 à 3minutes de chaque côté, selon que vous l’aimez plus ou moins cuit.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Servir
6

Servez les légumes et les grenailles sur les assiettes. Disposez sur chaque assiette un croustillant morceau de saumon.