HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Taco's Met Bonen
topBanner
Mexicaanse taco's met bonen

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs

Lees meer
Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 pak(ken)

Zwarte bonen

140 gram

Maïs in blik

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅔ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

60 gram

Veldsla

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

6 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten25.74 g
Vetten25.74 g
waarvan verzadigd9.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten38.67 g
Koolhydraten38.67 g
waarvan suikers19.7 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels17.32 g
Vezels17.32 g
Eiwitten23.33 g
Eiwitten23.33 g
Zout2.3 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.

3

Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.

5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Zijn je taco's gebroken? Gebruik ze dan als chipjes

6

Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. (zie TIP) Garneer met de cheddar.

Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar kaas smelt.