HelloFresh
topBanner
Mexicaanse taco's met bonen

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de zwarte bonen in sommige boxen vervangen door cannelinibonen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Tomaat

1 pak

Bonen

150 g

Mais in blik

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak

Tomatenblokjes

6 stuks

Tacoschelpen

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels20 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.

3

Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. Garneer met de cheddar.