Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Cashewnoten
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Oosterse wokmix

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)383 kcal
Energie (kJ)1601 kJ
Vetten11.9 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten10 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Tip: Wist je dat de groentemix in dit gerecht uit maar liefst 5 verschillende soorten groenten bestaat? Namelijk prei, wortel, paprika, Chinese kool en witte kool? Samen met de ui heb je in.. zie fun facts

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom gember, knoflook, honing en 5 ml sojasaus per persoon.

Tip: In dit gerecht rasp je de knoflook, omdat je de gember ook raspt – zo ben je lekker snel klaar. Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken, of de knoflook fijn snijden.

Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden en breng eventueel verder op smaak met de overige sojasaus. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio. 

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is betrokken bij veel dingen in het lichaam, waaronder een goede werking van het afweersysteem.