Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Oosterse wokmix
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Honing
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Tip: Wist je dat de groentemix in dit gerecht uit maar liefst 5 verschillende soorten groenten bestaat? Namelijk prei, wortel, paprika, Chinese kool en witte kool? Samen met de ui heb je in.. zie fun facts
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom gember, knoflook, honing en 5 ml sojasaus per persoon.
Tip: In dit gerecht rasp je de knoflook, omdat je de gember ook raspt – zo ben je lekker snel klaar. Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken, of de knoflook fijn snijden.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden en breng eventueel verder op smaak met de overige sojasaus. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is betrokken bij veel dingen in het lichaam, waaronder een goede werking van het afweersysteem.