Rijstbowl met steak en chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met steak en chimichurri

Rijstbowl met steak en chimichurri

met courgette en kerstomaten

De Argentijnse keuken staat bekend om zijn asado - gegrild vlees van de barbecue - en daar hoort chimichurri bij. Deze pikante kruidensalsa maak je vandaag zelf.

Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Rodewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten33.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Grillpan of koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rijst koken
1
  • Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd ondertussen de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Snijd de ui in kwarten. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de courgette, ui en kerstomaten 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.

Weetje: Wist je dat kersomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Chimichurri maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Ris de blaadjes van de oregano. 
  • Voeg de knoflook, rode peper, de verse kruiden, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. 
  • Mix met een staafmixer tot een chimichurri.
Serveren
4
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Serveer de rijst en de groenten in kommen.
  • Snijd de steak in sneetjes en serveer op de rijst. Serveer de steak met de chimichurri.