Skip to main content
Boerenworst met gebakken patatjes
Boerenworst met gebakken patatjes

Boerenworst met gebakken patatjes

met wortel en dillemayonaise

4.3
(1,4K)

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken patatjes!

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3084 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten51.4 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels13.1 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de wortels in schijfjes.
  • Breng in een ruime pot met deksel water aan de kook voor de wortelschijfjes. Kook in de pot met deksel de wortelschijfjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pot en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Bakken en mengen
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Haal de worst uit de pan en houd warm.
  • Verwarm de pan van de worst op hoog vuur. Voeg de ui en wortelschijfjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de wortelschijfjes met ui over de borden.
  • Schep de patatjes ernaast en serveer met de dillemayonaise.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders