topBanner
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Lees meer

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:FamilieVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)MosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

⅔ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, Selderij)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Paprika

40 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3624 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

2

Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn. Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de gesnipperde ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

3

Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng de paprika en de mesclun met de dressing. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

4

Maak van de boekoeloekoemix één burger per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak één spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd in een kleine kom.

6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterd mayonaise.