Skip to main content
Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten
Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Een Hollandse stamppot met een mediterrane twist. Zo zit er nootmuskaat, halloumi, cherrytomaten en andijvie in. Een deel van de andijvie bak je en een deel gaat er rauw in voor een extra bite. Ook garneer je de maaltijd met zoetgebakken sjalot. Een bijzondere twist voor een traditioneel gerecht.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Halloumi

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Gesneden andijvie

1 stuk(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

stuk(s)

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2095 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Rasp

Instructies

1

Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Voeg een klein beetje zout toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de halloumi
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en de halloumi in blokjes van 1/2 cm.

Bak de groenten
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak daarin 3/4 deel van de andijvie, eventueel in porties, 5 minuten. Voeg na 3 minuten het grootste deel van de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur uit en houd afgedekt warm.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi en sjalot 7 minuten op middelhoog vuur.

Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon over de puree
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon over de puree, voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de gebakken andijvie, cherrytomaten en de achtergehouden rauwe andijvie toe aan de stamppot.

Garneer met de halloumi, sjalot en de overige cherrytomaten
7

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de halloumi, sjalot en de overige cherrytomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots-vertssalade
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree
Duitse biefstuk met limoenboter

Duitse biefstuk met limoenboter

met gebakken spinazie en krieltjes
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis
Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

À la courgette, aux herbes fraîches et aux amandes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui