Aardappelsalade met gerookte forel en radijs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

Met sperziebonen en mosterd-dilledressing

Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing breng je alle smaken in balans. Vandaag maak je een dressing met onder andere mosterd en dille, die perfect met de gerookte forel combineert. De felroze radijsjes geven het gerecht een lichtpittig karakter. De forel is niet alleen smakelijk gerookt, maar bevat ook veel gezonde vetten en zit boordevol vitamine D.

Labels:
Caloriebewust
•Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

5 stuk(s)

Radijs

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Saladekom

Instructies

Krieltjes snijden
1

Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie tip). Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Op smaak brengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.