Skip to main content
Aardappelsalade met gerookte forel
Aardappelsalade met gerookte forel

Aardappelsalade met gerookte forel

Met radijs en mosterd-dilledressing

Deze zomerse salade met aardappel en forel zet je zo op tafel. De combinatie van zachte aardappelen en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Doordat je de vinaigrette door de aardappelen mengt wanneer ze nog warm zijn, trekken alle smaken er extra goed in.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

5 stuk(s)

Radijs

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Sellerie)

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat: Pesce)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

aardappel
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

roeren
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Gerookte zalm met ingelegde rode ui

Gerookte zalm met ingelegde rode ui

met gefrituurde kappertjes en verse dille
Oven-geroosterde krieltjes

Oven-geroosterde krieltjes

Met verse rozemarijn en tijm
Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Met krieltjes, grana padano en pijnboompitten
Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven

met verse rozemarijn en tijm
Kippendij met krieltjes uit de oven

Kippendij met krieltjes uit de oven

Met pesto-sperziebonen
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

en voor ouders: pikante yoghurtsaus met jalapeño en dille
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

met geroosterd sesamzaad en verse dille
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek
Plantaardige fish sticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

Plantaardige fish sticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

met radijs-mesclunsalade en citroenpartjes
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met luxe rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen
Meergranenbeschuit met kaas

Meergranenbeschuit met kaas

En achterham en radijs
Volkoren Finse rondes met kaas, achterham en radijs

Volkoren Finse rondes met kaas, achterham en radijs

Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli
Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla