Skip to main content
Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen
Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

Vanavond eet je gebakken bloemkool en pompoen met komijn. Dit serveer je met aardappelpuree waar amandelmeel doorheen zit. Wil je de puree nog spannender maken? Roer er dan een klein beetje feta en koriander door. Zo kun je bij elke hap genieten van alle smaken.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Bloemkool

200 gram

Hokkaido pompoen

1 tl

Gemalen komijnzaad

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon met een beetje zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de hokkaido pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1 cm.
3

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de hokkaido pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1 cm.

Voeg de komijn en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en pompoen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de komijn en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Voeg vervolgens de mosterd en het amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.
5

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en het amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de feta en koriander.
6

Verdeel de aardappel-amandelpuree en groenten over de borden. Garneer met de feta en koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Vegetarische kip tikka masala

Vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta
Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar an avocadodip

Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar an avocadodip

met aardappelpartjes en tomatensalsa
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Aubergine curry met gele rijst

Aubergine curry met gele rijst

met kruidenyoghurt saus en cashewnoten
Nachoschotel met gehakt en cheddar

Nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en limoen
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander