50 - 50 Burger met tomatenbroodje
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50 - 50 Burger met tomatenbroodje

50 - 50 Burger met tomatenbroodje

met zelfgemaakte pickles van gele biet en komkommer

Foodtrend: Minder vlees, meer groente. Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: hij bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele biet

⅓ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Tomatenbroodje

1 stuk(s)

50 - 50 burger

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers18 g
Vezels10.1 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

Préparer les pickles
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Épluchez la betterave jaune et coupez-la en tranches très fines à l'éplucheur ou au rabot à fromage. Taillez le concombre en fines rondelles. Dans le saladier, mélangez le vinaigre de vin blanc et le sucre. Salez et poivrez. Placez-y la betterave jaune et le concombre et laissez mariner jusqu'au service. Remuez de temps en temps pour bien imprégner les saveurs.

Tip: Houd je van zuur? Voeg dan gerust meer azijn toe, zodat de groenten helemaal ondergedompeld worden. Zo trekken de smaken er nóg beter in.

Cuire les pommes de terre
2

Lavez ou épluchez les pommes de terre, puis coupez-les en quartiers. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et arrosez-les de 1 cs d'huile d'olive par personne. Salez et poivrez. Enfournez les pommes de terre 30 à 40 minutes. Remuez à mi-cuisson.

Couper
3

Émincez l'oignon rouge en fines rondelles Coupez la tomate à chair ferme en tranche. Ciselez ou coupez finement la ciboulette. Dans le saladier, mélangez la ciboulette à la crème aigre, puis salez et poivrez généreusement. Enfournez les pains à la tomate 4 à 6 minutes.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Cuire les burgers
4

Dans la poêle, faites chauffer le reste d'huile d'olive à feu moyen-vif et cuire les burgers de bœuf-champignons 3 minutes par côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson encore 5 minutes ou jusqu'à ce qu'ils soient cuits.

Tip: Doordat deze 50-50 burger voor de helft uit champignons bestaat, eet je dus de helft minder vlees dan je normaal zou doen. Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart– en vaatziekten?

Garnir le pain
5

Coupez le pain à la tomate en deux et déposez un burger sur une moitié. Recouvrez-le de tomate, d'oignon rouge et d'un peu de crème aigre à la ciboulette. Salez et poivrez puis recouvrez le burger de l'autre moitié du pain.

Tip: Het tomatenbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Servir
6

Servez les hamburgers sur les assiettes. Accompagnez des pickles, des quartiers de pommes de terre et du reste sauce à la ciboulette.