Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, wortel en aardappelpuree

Je ziet ze vaak kant-en-klaar bij de slager liggen, maar vanavond ga je zelf boomstammetjes maken. Zo kun je zelf bepalen hoeveel kaas en kruiden je gebruikt. Het is niet alleen lekker om het zelf te maken, het is ook vrij eenvoudig. Dat wordt ouderwets genieten!

Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Varkensboerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten)

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Kruimige aardappelen

375 gram

Wortel

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Gehakt mengen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de kaas en de helft van het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 boomstammetjes per persoon en leg ze in de koelkast tot gebruik.

Peen en aardappelen snijden
2

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de peen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen.

Boomstammetjes maken
3

Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol het dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven.

Groenten koken
4

Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar in de andere pan met deksel. Voeg in de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de puree over de borden. Serveer met de peultjes en peen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Kabeljauw met citroenmelisse-room

Kabeljauw met citroenmelisse-room

met broccolini en pilavrijst
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelpuree
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus
Kip in rozemarijnkorst met couscous

Kip in rozemarijnkorst met couscous

met courgette en geroosterde paprika
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn
Rigatoni al forno met drie soorten kaas

Rigatoni al forno met drie soorten kaas

met linzen, rucola en veldsla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla