Wortel-tomatensoep met romige burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige burrata

Wortel-tomatensoep met romige burrata

met basilicum en bruin tarwebroodje

Van deze wortel-tomatensoep maak je een maaltijd om van te genieten - de mozzarella is gemaakt van echte buffelmelk voor een extra volle en romige smaak.

Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
•Familie
•Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)544 kcal
Energie (kJ)2276 kJ
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten45.5 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten18.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

•Waterkoker
•Soeppan met deksel
•Bakplaat met bakpapier
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 300 ml water per persoon in de waterkoker of in een steelpan. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 groentebouillonblokje toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/4 bouillonblokje per persoon voor 300 ml kokend water per persoon of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
4

Halveer de broodjes en leg de helften op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 4 - 6 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan tijdens stap 5 het basilicum mee met de groenten.

Serveren
6

Verdeel 1/2 burrata per persoon over de broodjes. Besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met het basilicum.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groenten bevat en door de wortel en tomaten veel vitamine A? Deze vitamine is nodig voor een gezonde huid, haar, nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.