Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

met basilicum en ciabatta

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2138 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten17.2 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten20.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Bakken en scheuren
4

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ciabatta open en beleg met de helft van de mozzarella.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan tijdens stap 5 het basilicum mee met de groenten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met de ciabatta.