Witte asperges met gribiche saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met gribiche saus

Witte asperges met gribiche saus

Met roseval aardappelen en een gekookt ei

De witte asperge is een echte seizoensgroente. Het seizoen begint in april en duurt maar een paar maanden. Op onze blog over een bezoek aan de aspergeteler kun je hier meer over lezen. Je maakt vandaag een gribische saus voor bij het 'witte goud', een klassieke Franse saus met gekookt ei als basis.

Allergenen:
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Roseval aardappelen

350 gram

Witte asperges

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Kappertjes en gesneden augurken

5 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers6 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

asperge
1

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was ondertussen de aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd de harde uiteinden van de witte asperges (ongeveer 1 – 2 cm) en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

ei
2

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

saus
3

Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl limoensap per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

koken
4

Breng 2 pannen met ruim water aan de kook, 1 voor de asperges en 1 voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Was ondertussen 1 ei per persoon en kook de laatste 5 – 6 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna af, haal het ei uit de pan, spoel af onder koud water en pel het ei. Schep de aardappelen om met de roomboter en de overige krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

wit
5

Zorg ondertussen dat de witte asperges rechtop in de andere pan staan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af, laat uitstomen zonder deksel en breng op smaak met peper en zout.

bord
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, leg het zachtgekookte ei erop en snijd open zodat de dooier op de witte asperges uit kan lopen. Serveer met de gribiche saus.