Winterse risotto met aardpeer en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Winterse risotto met aardpeer en hazelnoten

Winterse risotto met aardpeer en hazelnoten

met Brandt & Levie citroen-tijmvarkensworst als extra

.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Risottorijst

100 gram

Aardpeer

15 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte comté

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4778 kJ
Energie (kcal)1142 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd30.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels25 g
Eiwitten40 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Fruiten
1

Bereid de bouillon en voeg er per persoon 150 ml extra water aan toe. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne halve ringen en was de prei vervolgens. Verhit 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut.

Risotto garen
2

Voeg de witte balsamicoazijn en 1/3 deel van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel verder te garen (zie TIP).

Aardpeer bakken
3

Schil of was ondertussen de aardpeer grondig en snijd hem in dunne plakjes (zie TIP). Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan en bak de plakjes aardpeer 10 - 12 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 2 minuten mee.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Op smaak brengen
5

Roer een scheutje warm of gekookt water door de risotto en laat de risotto, afgedekt, 5 minuten afkoelen (zie TIP). Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Roer vervolgens de comté en 1 tl citroensap per persoon door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel met zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de aardpeer en de hazelnoten. Serveer de risotto met de varkensworst en bestrooi met de peterselie, citroenrasp naar smaak en flink wat zwarte peper.