HelloFresh
topBanner
Winterse groente roast met halloumi en rodekool

Winterse groente roast met halloumi en rodekool

met Midden-Oosterse kruiden, zoete aardappel en pitapunten

Lees meer

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumac.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Aubergine

100 g

Gesneden rodekool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuks

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

3 tl

Za'atar

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3556 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in parten. Snijd de aubergine in blokjes. Voeg de zoete aardappel, de knoflook, de rodekool en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

2

Verdeel de zoete aardappel, rodekool en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.

3

Snijd ondertussen de halloumi in plakken. Snijd de pita in punten. Meng de halloumi en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de za'atar in een kom.

4

Voeg de halloumi en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of totdat de halloumi goudbruin kleurt.

5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

6

Verdeel de geroosterde groenten en halloumi over de borden. Garneer met de overige za'atar, blapeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.