Warme aardappelsalade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille

Forel is familie van de zalm en is zacht van smaak. Van oudsher wordt forel boven beuken of eikenhout gerookt. Vroeger was dit een manier om de vis te conserveren, terwijl het nu vooral vanwege de smaak wordt gedaan. De dressing van citroen en dille is lekker fris bij de aardappelsalade.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

½ stuk(s)

Citroen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1

• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af

Snijden en bakken
2

• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing maken, vis verdelen
3

• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met 2 vorken in kleine stukken.

Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.