Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

De Waldorf salade stond 100 jaar geleden op het menu van het Waldorf-Astoria hotel in New York. De salade bestaat uit appel, selderij, mayonaise, druiven en noten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Blauwekaasblokjes

40 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2608 kJ
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels9.2 g
Eiwitten18 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af.
  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer eventuele grote stengels eerst in de lengte.
  • Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip).
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.

Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.

Mengen
2
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in wortel.

Salade maken
3
  • Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Meng de rucola en veldsla, blauwe-kaasblokjes, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.