Skip to main content
Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen
Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Een kleurrijke smaakbom

Deze bulgur ziet er niet alleen goed uit maar smaakt ook nog eens heerlijk! Omdat je de tomaten in de oven roostert met balsamicoazijn, worden ze extra smaakvol. De knapperige amandelen, worden door onze leverancier voor jou geroosterd. Samen met de gebakken broccoli en de bulgur is dit een heerlijk gerecht.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

85 gram

Volkoren bulgur

1 tl

Verse tijm

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Champignons

100 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Amandelen

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten67 g
Vezels21 g
Eiwitten22 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/3 deel van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de broccoli in kleine roosjes.
2

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de amandelen grof.

Voeg de bulgur toe.
3

Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur, tijm en paprikapoeder toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon erover en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur droog.

Bak de broccoli.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de overige ui en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, 4 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg tussendoor een klein beetje water toe als de pan te droog wordt.

5

Voeg de broccoli, cherrytomaten en overige balsamicoazijn toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen en extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes