Deze bulgur ziet er niet alleen goed uit maar smaakt ook nog eens heerlijk! Omdat je de tomaten in de oven roostert met balsamicoazijn, worden ze extra smaakvol. De knapperige amandelen, worden door onze leverancier voor jou geroosterd. Samen met de gebakken broccoli en de bulgur is dit een heerlijk gerecht.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Oignon
85 g
Boulgour complet
1 cc
Thym frais
1 cc
Paprika en poudre
250 g
Champignons
100 g
Tomates cerises rouges
20 g
Amandes entières
200 ml
Bouillon de légumes
1.5 cs
Huile d'olive
1.5 cc
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/3 deel van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de amandelen grof.
Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur, tijm en paprikapoeder toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon erover en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur droog.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de overige ui en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, 4 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg tussendoor een klein beetje water toe als de pan te droog wordt.
Voeg de broccoli, cherrytomaten en overige balsamicoazijn toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen en extra vierge olijfolie naar smaak.