topBanner
Vegetarische vol-au-vent met champignons

Vegetarische vol-au-vent met champignons

met bladerdeegkoekje, aardappelpuree en een salade

Lees meer

Het is Veggieweek bij ons! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenLupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Kastanjechampignons

⅔ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bladerdeegbakje

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Lupine)

5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Pruimtomaat

60 gram

Veldsla

2 zakje(s)

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3865 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de slagroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat dit, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

4

Leg het bladerdeegkoekje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de tomaat in parten. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg op elk bord een bladerdeegkoekje en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.