BestellenCadeaubon
Vegetarische quesadilla's met Red Leicester
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische quesadilla's met Red Leicester

Vegetarische quesadilla's met Red Leicester

met belegen kaas, salsa en chilimayonaise

Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. De verse koriander en de zoet-pikante chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak, dat je het vlees niet zult missen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels14 g
Eiwitten24.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui fijn (zie Tip). Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Meng in een grote kom de courgette en puntpaprika met het paprikapoeder en per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie, peper en zout.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan straks mee met de andere groenten.

Bakken en mengen
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 5 minuten.
  • Snijd de limoen in partjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat, ui, koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Quesadilla's maken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de helft van de tortilla's met de gebakken groenten, geraspte belegen kaas en Red Leicester.
  • Vouw de tortilla's dubbel en druk de quesadilla's goed aan.
  • Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de quesadilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus.
  • Verdeel de quesadilla's over de borden.
  • Garneer met de eventueel overige limoenpartjes.
  • Serveer met de chilimayonaise en de salsa.