Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas

Vandaag bereid je een Italiaanse lasagne met verse lasagnebladen en veel groenten. Dit gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels8.7 g
Eiwitten19.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne schijfjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata, 50 ml water per persoon en de Italiaanse kruiden toe en laat nog 3 - 4 minuten sudderen (zie Tip). Meng de mascarpone door het geheel.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met wat water. Schud goed en voeg daarvan 50 ml per persoon toe aan de sauteerpan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek deze met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteschijfjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.