HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisch Stoofpotje Met Cranberrychutney
topBanner
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, champignons en aardappelpuree

Lees meer

Vandaag in je box, de peterseliewortel! Deze 'vergeten groente' heeft een lekkere aparte kruidige smaak die doet denken aan peterselie, knolselderij en pastinaak.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:MosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

250 gram

Champignons

200 gram

Peterseliewortel

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ pot(s)

Tomatenpuree

80 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

10 gram

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 mespuntje(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1 el

Rodewijnazijn

250 ml

Groentebouillon

2 tl

Mosterd

2 tl

Bloem

scheutje

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2343 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels17 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere pan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan en bak in de laatste minuut 1 tl bloem per persoon mee. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de pan met groenten, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 18 - 22 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1 mespuntje nootmuskaat, 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.