Varkenshaaspuntjes met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes met mosterdroomsaus

Varkenshaaspuntjes met mosterdroomsaus

met rijst, prei en gebakken champignons

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)574 kcal
Energie (kJ)2401 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8 g
Vezels3.3 g
Eiwitten13 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst afgedekt 12 - 14 minuten. Giet de rijst af en bewaar deze zonder deksel.

Groente voorbereiden
2

Snijd de ui in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met een vochtig stuk keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verwijder het groen van de prei en snijd deze in de lengte in vieren. Was de prei en snijd deze in dunne plakjes. Was de groene bladeren van de prei en snijd deze fijn.

Tip: Je kunt het groen van de prei, net als de schil van de meeste groenten, in een zakje in de vriezer bewaren om bouillon van te trekken!

Bakken
3

Verhit per persoon 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak deze in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.

Tip: Door de boter en de olijfolie tegelijkertijd toe te voegen, brandt de boter niet aan.

Groente bereiden
4

Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en zet opzij. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons, knoflook, ui en prei toe. Bak het geheel 6 - 7 minuten, afgedekt, en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Doe de varkenshaaspuntjes terug in de koekenpan. Voeg ook de room en per persoon 50 ml water en 1 tl mosterd toe (of iets minder als je erg scherpe mosterd hebt). Laat gedurende 4 - 5 minuten inkoken op middelhoog vuur of tot de saus lekker romig is.

Tip: Als de saus na 5 minuten koken nog te dun is, laat hem dan nog even op het vuur staan.

Serveren
6

Verdeel de rijst over borden. Schep de varkenshaaspuntjes en de groenten erop of ernaast. Giet de saus eroverheen. Bestrooi met het fijngehakte groen van de prei. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De smaak van het groen van de prei lijkt op die van bieslook, dus wees niet bang om het te gebruiken.